Sådan kan du investere dine penge

Når det omhandler ens økonomi, så er det vigtigt, at man har sat sig ordentligt ind i det. Hvis man har godt styr på ens økonomi, og man har nogen ekstra penge, så kan man vælge at investere dem.

Inden at man begynder at investere, så skal man have en god og fast indkomst, og man skal have en stabil økonomi. Det nytter ikke noget, at man den ene måned har 10.000kr, som man ønsker at investere i, og næste månede så kan det hele knapt hænge sammen.

Inden at man begynder at investere, så skal man have sat sig ind i, hvad det vil sige at investere. Man skal have helt styr på hvad, man vil investere ens penge i.

Forskellige måder at investere på

Der er forskellige måder, som man kan investere på.

Der er den, som mange kender til: aktier.

Her kan man få ens bankrådgiver til at stå for det. Bankrådgiveren fordeler ens penge ud på forskellige projekter. Ved at vælge at investere i aktier igennem en bankrådgiver, så skal man betale årlige omkostninger såsom løn til bankrådgiveren.

Man kan også investere i aktier igennem indexfonde. En indexfond er en passiv fond, der styres af computere, som handler aktier, som følger et bestemt index. Derfor hedder det også en indexfond. Her går man ikke igennem ens bank.

En anden form for investering er at investere i en ejendom. Men det kræver også, at man har en ret stor kapital. Fordelen ved at investere i en ejendom er, at ejendommens værdi aldrig vil falde til 0kr. Man kan selvfølgelig risikere at huspriserne falder drastisk. Men ens ejendom vil aldrig komme ned på 0 kr. Det kan man fx ved crowdlending, hvis man har dårlig betalere, eller hvis platformen går konkurs.

Crowdlending er en helt anden måde at investere på. Der kan man sige, at man er ”banken”. Man låner penge ud til andre og får dermed renter af det beløb, som man låner ud.

Både fordele og ulemper ved alle investeringsformer

Det er forskelligt fra person til person, hvordan man har lyst til at investere, og hvor meget tid man har.

Der er fordele og ulemper ved alle former for at investere. Man skal derfor gøre op med en selv, hvordan man har lyst til at investere. Ved aktier kan man hurtigt få dem solgt. Men med et hus, der kan det godt tage længere tid at få det solgt. Ved crowdlending kan man risikere, at ende med at få en dårlig betaler, der ikke kan betale det afdrag, som man har aftalt.

Hvis man har en masse fritid, og man elsker gør-det-selv projekter, så kan man netop vælge at investere i en ejendom. Det kræver ofte en del vedligeholdelse.

Sæt dig godt ind i tingene inden, at du investerer

Uanset hvilken form for investering, man ønsker at gå i gang med, så er det rigtig vigtigt, at man har sat sig ordentligt ind i tingene. I kan læse meget mere omkring de forskellige investeringsmetoder lige her.

This div height required for enabling the sticky sidebar