Få restskat udbetaling hvis du har betalt for meget

For de fleste mennesker kan det være en stor overraskelse at finde ud af hvorvidt man har betalt for meget i skat eller ej. Mange mennesker betaler med vilje for meget således, at de sidst på året får udbetalt nogle penge. Disse mennesker anskuer næsten hele konceptet som et slags lån. Der er dog også dem, som altid skal betale restskat og som aldrig har tilstrækkeligt med penge til det. Det kan være problematisk, men heldigvis kan man for det meste lave en ordning. Man kan nemlig gøre sådan, at man ikke betaler pengene tilbage kontant. I stedet vil man måske kunne ende med at betale den restskat man skylder over skatten. På den måde bliver ens trækprocent lidt højere, men til gengæld skal man ikke betale noget kontant noget sted.

Betal restskat og slap af

Det er naturligvis ikke en ideel situation at skulle betale restskat, men man kan dog få det bedste ud af situationen. Hvis man skal betale noget restskat, kan man nemlig undersøge hvad der er gået galt. Det betyder nemlig, at man har opgivet nogle informationer, der ikke helt passede. Dette er formentligt ikke med vilje da alting ændrer sig lige pludseligt og det kan gøre, at man ikke lige får skrevet de rigtige informationer.

Hvis man i samme øjeblik som man ser, at man skylder restskat, betaler pengene kan man ånde lettet op. For så behøver man slet ikke at tænke mere over det og det kan gøre, at man ender med at blive langt gladere og kan gå ud og ordne drivhuset, eller hvad end man har lyst til. Selvom det kan være, at man skulle betale mange penge tilbage, har man formentligt glemt det en måned efter, hvor folk stadig sidder og kæmper med at få betalt al deres restskat.

Restskat udbetaling er i april

Meget ofte er der mange tusinder, der skal have restskat udbetaling og derfor kan man ikke garantere hvornår du får udbetalt din skat. Normalt starter man med at udbetale restskat i april og det vil da også være i den måned, at de fleste får deres penge. Da det er en stor opgave, må man dog væbne sig med tålmodighed da det hele, af en eller anden grund, skal gøres manuelt.

Der er forskellige grunde til, at er kan gå væsentligt længere tid før du får din restskat udbetaling at se. Det gælder blandt andet hvis du mangler at selvangive oplysninger på et beløb, der er over 100.000 kroner.

Forskudsopgørelse klar fra mandag den 11. marts.

Overskydende skat for 2018 udbetales Fredag den 5. april 2019