En fleksydelse kræver den rigtige alder

Mange har ikke hørt om fleksydelse, hvilket formentligt skyldes, at det er forholdsvis få, der er berettiget til at få udbetalt denne ydelse. Derfor er det noget, der vedrører så få, at mange slet ikke sætter sig ind i hvad det reelt er for en ydelse og hvad det indebærer. En fleksydelse er overordnet en ydelse du kan få udbetalt såfremt du opfylder forskellige krav. Det første krav du skal opfylde er, at du har den rette alder. Nærmere bestemt skal du have nået fleksydelsesalderen før du kan få fleksydelse udbetaling. Det er dog klart, at der er andre ting, som skal være opfyldt for at du kan få denne ydelse.

Fleksydelse kræver et bidrag

Der er visse ting, der kræves af dig så længe du er på fleksydelse. Blandt andet skal du give besked hvis din situation ændrer sig. Dette betyder mange forskellige ting, for din situation indebærer mange aspekter af dit liv. Såfremt der ændrer sig noget i dit liv er det vigtigt, at du med det samme kontakter den korrekte myndighed hurtigst muligt og fortæller om din nye situation. Hvis ikke du gør dette kan du være så uheldig, at din fleksydelse bliver taget fra dig og det kan være problematisk, hvis det er nogle penge du er afhængig af.

Hvis din situation ændrer sig når det kommer til arbejde skal du kontakte den korrekte myndighed. Det kan være, at du skifter fra ét arbejde til et andet og i så fald er det noget du skal informere om. For kun hvis du informerer om dette kan du være sikker på, at du fortsat er berettiget til fleksydelse udbetaling.

Hold ferie når du får fleksydelse

En ting du også skal gøre opmærksom på er hvis du holder ferie. Vælger du at holde ferie er det vigtigt, at du informerer herom da det ellers kan ende med, at du ikke får den fleksydelse du regner med. Også hvis der er ændringer i forhold til din feriegodtgørelse eller løn skal du informere om det.

Hvis der pludseligt opstår en ny situation når det kommer til pensionsforhold er det også vigtigt, at du med det samme kontakter en myndighed om dette. Også en ting som pension har nemlig stor betydning for, hvorvidt du kan få udbetalt fleksydelse og i så fald hvor meget du kan få udbetalt. Også hvis du opholder dig i udlandet i kortere eller længere tid skal du informere om det.


Januar – Torsdag den 31. 2019
Februar – Torsdag den 28. 2019
Marts – Fredag den 29. 2019
April – Tirsdag den 30. 2019
Maj – Fredag den 31. 2019
Juni – Fredag den 28. i 2019
Juli – Onsdag den 31. 2019
August – Fredag den 30. 2019
September – Mandag den 30. 2019
Oktober – Torsdag den 31. 2019
November – Fredag den 29. 2019
December – Mandag den 30. 2019