Find ud af om du har ret til arbejdsmarkedsydelse

Mange mennesker aner faktisk ikke hvad en arbejdsmarkedsydelse er, men for mange er det dog en god ting at kende til. Det kan nemlig være, at de er berettiget til det og det kan gøre, at de får ekstra penge udbetalt. Det er naturligvis en meget god ting og derfor er det værd at undersøge om det kunne være noget for dig. Det første der er at sige om denne type af ydelse er, at den overtager dagpengeretten. Det vil sige, at når du ikke længere har ret til dagpenge så vil du automatisk gå over til en helt særlig arbejdsmarkedsydelse.

Arbejdsmarkedsydelse udbetaling er midlertidigt

En ting der er meget vigtigt at være opmærksom på er, at en arbejdsmarkedsydelse er midlertidig. Det vil sige, at det ikke er nogle penge du får udbetalt i længere tid. Meget ofte vil det være en ydelse, som du får inden du går over på dagpenge. At få udbetalt dagpenge er forholdsvis lukrativt da du får nok til at kunne leve et almindeligt liv med hus og have – eller lejlighed. Du kan dog ikke få udbetalt dagpenge for evigt og netop derfor er der blevet opfundet en arbejdsmarkedsydelse. Denne ydelse er en slags overgang fra dagpenge til kontanthjælp. Er man medlem af en a-kasse vil de gøre alt hvad de kan for at man ikke ryger ud af dagpengesystemet. Der er nemlig meget interesserede i, at du finder et arbejde, som du bliver glad for. Finder du et arbejde bliver du nemlig ved med at indbetale til dem og det er trods alt det de lever af. Derfor er det heldigvis de færreste, der kommer til at få arbejdsmarkedsydelse.

Arbejdsmarkedsydelse bliver udfaset

Ligesom det gælder for mange andre ydelser er arbejdsmarkedsydelse faktisk noget, som bliver udfaset lige så stille. Det vil sige, at man snart kommer til at gå direkte fra dagpenge over til kontanthjælp. Det er der mange, der er imod men man har dog vedtaget, at det er det bedste. Derfor kommer der til at være mange, som slet ikke oplever arbejdsmarkedsydelse udbetaling, men i stedet går direkte til kontanthjælp. Var man på dagpenge efter tidspunktet hvor regeringen halverede dagpengeperioden vil det være en god ting. Fra regeringens side vidste man nemlig godt, at det var en stor ændring man pludseligt lavede. At halvere dagpengeperioden var hårdt for dem, der var på dagpenge og derfor oprettede man arbejdsmarkedsydelse, som mange da også har nydt godt af.

Januar – Torsdag den 31. 2019
Februar – Torsdag den 28. 2019
Marts – Fredag den 29. 2019
April – Tirsdag den 30. 2019
Maj – Fredag den 31. 2019
Juni – Fredag den 28. i 2019
Juli – Onsdag den 31. 2019
August – Fredag den 30. 2019
September – Mandag den 30. 2019
Oktober – Torsdag den 31. 2019
November – Fredag den 29. 2019
December – Mandag den 30. 2019