En ældrecheck er et engangsbeløb

Mange har hørt om en ældrecheck uden rigtigt at vide hvad det er. For det første kan man sige, at det er en årlig udbetaling. Således får man udbetalt en ældrecheck hvert år hvis man er berettiget til det. Ligesom det gælder for alle andre ydelser og beløb man får udbetalt er der visse ting man skal leve op til. Lever man op til disse krav og betingelser får man udbetalt sin ældrecheck og kan nyde dette. Man kan sige, at en ældrecheck er et slags tillæg til den folkepension, som mange ældre mennesker her i landet modtager.

Få ældrecheck hvis du har lav indkomst

En måde hvorpå man kan få folkepension er hvis man er folkepensionist. For at være folkepensionist skal du have en lav indkomst. Derudover skal du have en lille formue. Hvis du lever op til begge disse krav er der stor sandsynlighed for, at du er berettiget til at få udbetalt folkepension. Derudover kan du også få udbetalt en ældrecheck, som er et supplement til denne.

En helt konkret betingelse for at få udbetalt ældrecheck er, at din likvide formue ikke må være højere end 86.000 kr. Det samme kriterie gælder for et par, det vil sige, at det ikke bliver det dobbelt, selvom man godt kunne tro det. Det er også muligt at få ældrecheck udbetaling hvis du er folkepensionist. Mere konkret skal du være berettiget til folkepension fra den 1. januar. Således er det nødvendigt, at du er fyldt 65 år før den 31. december året forinden.

Få ældrecheck helt automatisk

Hvis du opfylder kravene, så bør du ikke bekymre dig om at foretage dig noget. Du får nemlig din ældrecheck udbetaling helt automatisk. Når det kommer til mange andre ydelse er det nødvendigt, at du selv gør noget eller sender en ansøgning. Sådan er det ikke når det kommer til en ældrecheck. Den bliver nemlig automatisk overført til din NemKonto, hvor du kan bruge den til hvad du vil.

En ting der gælder for en ældrecheck er, at den ikke indgår i beregningen af boligydelse. Det er godt for dig, der ellers er berettiget til boligydelse. Du skal nemlig ikke være bange for, at din boligydelse på den måde bliver lavere end ellers. Heller ikke når det kommer til helbredstillæg vil en ældrecheck gå ind og have indflydelse. Får du varmetillæg eller pensionstillæg skal du heller ikke bekymre dig for, at en ældrecheck går ind og påvirker din situation.


Onsdag den 31. 2019