Sådan håndterer du den store konkurrence på andelsboliglån

Overvejer du at investere i en andelsbolig, men har du brug for at vide mere om, hvordan det fungerer, når du skal foretage et andelsboliglån? I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du bør bære dig ad i jagten på det bedste lån, samt hvordan du bedst udnytter bankernes forskellige tilbud. 

Værd at vide om andelsboliglån

Ønsker du at købe en andelsbolig, bør du være bevidst om, at du ikke kan låne penge i et realkreditinstitut. Når du investerer i en andelsbolig, bliver du nemlig medlem af en andelsboligforening, som giver dig ret til at bo i en af foreningens boliger. Derfor køber du ikke en bolig, hvorfor du skal låne penge gennem et andelsboliglån. Disse lån tages gennem banken. Her udbyder bankerne en lang række forskellige tilbud, hvorfor det er vigtigt, at du gennemsøger markedet, før du gennemfører dit lån. Der vil i denne forbindelse være mange penge at spare på dit andelsboliglån, hvis du tager dig tid til at søge efter det rigtige tilbud.

Banker konkurrerer om det bedste andelsboliglån

Men hvordan bærer du dig ad? Andelsboliglån er kendt for at have en højere rent end andre former for lån, men faktisk er det et godt tidspunkt at investere i denne form for lån. Dette skyldes, at bankerne i øjeblikket kæmper en indbyrdet kamp for at tilbyde det bedste og billigste andelsboliglån. 

For andelsbolighavere er der i øjeblikket store summer at spare ved at skifte til et billigt andelsboliglån. Prissammenligningssiden, MyBanker, har undersøgt markedet for andelsboliglån. Her viser det sig, at mange fortsat betaler seks til syv procent i rente på deres andelsboliglån – og nogle ligefrem otte procent. Faktum er dog, at det er muligt at finde lån på fire procent eller mindre, hvis blot du undersøger markedet til fulde. 

Et godt råd er derfor: Udnyt at bankerne kæmper en indbyrdes kamp om kunderne og ønsker at gå langt for at få dig til at låne penge hos dem. Er der tale om et lån på 500.000 kroner eller mere, kan en rentesats på ét eller to procent mindre betyde en markant og værdifuld besparelse i det lange løb.

Andre ting at skrive bag øret

Der er en række tommelfingerregler, du bør følge, når det kommer til andelsboliglån. Partner og direktør hos MyBanker, Morten Westergaard, fortæller i en artikel fra Berlingske, “Banker konkurrerer prisen ned på andelsboliglån”, at danskerne generelt betaler for meget for deres andelsboliglån. Han mener, at hver fjerde dansker faktisk kan halvere deres renteudgifter, hvis de gennemsøger markedet til fulde. Derudover er han af den holdning, at man ikke bør betale mere end fire procent i rente, hvis man har en fornuftig og sund økonomi. 

For at opsummere: Har du en sund økonomi, bør du ikke stille dig tilfreds med en bank, der tilbyder dig over fire procent i rente. Er det tilfældet, at du får et tilbud på fem eller seks procent i rente, bør du fortsætte din søgning i jagten på et bedre tilbud. 

This div height required for enabling the sticky sidebar