Her er de mest populære offentlige ydelser og alt hvad du bør vide om dem

Vi er så heldige, at vi bor i et velfærdssamfund med høje skatter, som derfor tilbyder en masse offentlige ydelser. Men det kan være rigtig svært at hitte rundt i den store jungle af ydelser. Der er så mange, at man slet ikke kender alle sammen eller også kender man slet ikke nok til dem, som man rent faktisk har hørt om. Det kan hurtigt blive rigtigt forvirrende at prøve at finde ud af, om man er berettiget til den pågældende ydelse.

Disse ydelser skal du kende til hvis du har børn på vej

Det er fantastisk at have børn. Lige fra man finder ud af, at man skal have børn, vil de have en helt speciel plads i ens hjerte. Man vil gøre alt for ens børn og vil så gerne have, at de er sunde og tilfredse. Men på trods af alle de gode ting ved børn, kan det også være rigtigt dyrt at være forældre. Heldigvis tilbyder staten både barselsdagpenge og børnepenge.

Barselsdagpenge fås mens barnet stadig er baby, og man er på barsel. De eneste krav for at få barselsdagpenge er, at man er i job OG har kontakt med barnet hver dag. Sidstnævnte krav er selvfølgelig fordi, pengene er et tilskud, man får fordi, man går hjemme med barnet og har udgifter til dette. Udgifterne til en baby varierer rigtig meget, men det er alt fra dyre bleer til babymad.

Børnepengene fås fra den dag, barnet bliver født og indtil han eller hun fylder 18 år. Der er som sådan ikke nogen krav til at kunne få tilskuddet, men barnet skal bo hos modtageren. Igen er dette et tilskud til alle de udgifter, der er forbundet med at have børn. Det er alt fra mad og tøj til skolebøger og fritidsaktiviteter.

Kommunen kan også hjælpe dig i hjemmet

Ofte kan man få bevilliget en form for hjælp, hvis man af en eller anden grund ikke kan varetage nogle opgaver derhjemme. Det kan enten være, fordi man har fået en alvorlig arbejdsskade, er kronisk skadet eller har en psykisk sygdom. Hjælpen kan være alt fra rengøring til en madservice. Hvis du har fået bevilliget en af de mange mulige services, er du ikke fastlåst til et bestemt leveringsfirma. Fritvalgsordningen er en nemlig en ordning, der betyder, at du som borger selv må vælge et leveringsfirma. Du kan altså vælge et privatfirma til at gøre rent hjemme hos dig.

Hvis du har en skade af en form, der gør, at du har brug noget specielt udstyr til for eksempel at sidde ned på en stol eller rejse dig fra sengen, kan kommunen også hjælpe dig. Køb et hjælpemiddel med tilskud fra kommunen (Fritvalgsordningen) – det betyder, at du ikke selv skal betale dyre domme for en bestemt sundhedsstol eller lignende.

Fritvalgsordningen betyder altså, at du kan få tilskud til bestemte ting, der gør det lettere at bo selv. Man skal bare ansøge om det, og så finder man ud af, om man er berettiget til det.

This div height required for enabling the sticky sidebar