Har du styr på din økonomi?

Økonomi er et term, der på et eller andet tidspunkt vil blive relevant for de fleste mennesker. Ofte er man omkring 18 år når man selv begynder at styre sin økonomi. Det er derfor godt at vide lidt om emnet. Mange unge mennesker har nemlig dårlige vaner, når det kommer til brugen af penge.

Pas på med at låne for meget

Det har aldrig været nemmere at låne penge, end det er i dag. Samtidig med at mange unge mennesker ikke har styr nok på deres økonomi, er dette næppe en god kombination. Mange har hørt om kviklån eksempelvis. Dette er en meget hurtig og effektiv måde at låne penge på. Står man og mangler 10.000 kroner, kan man hurtigt finde en hjemmeside, man kan låne hos. Aldersbegrænsning, renter, fristen for tilbagebetaling samt mængden af penge varierer ofte fra den ene side til den anden. Nogle steder skal man eksempelvis være fyldt 18 for at låne. Andre steder kan det gå helt op til 23. Men fælles for dem alle er, at det er super hurtigt. Ofte udfylder man blot nogle formularer og indtaster sit NemID info. Så er den klaret.

Dette kan hurtigt blive lidt farligt, har man ikke styr på sin økonomi. For man skal trods alt betale pengene tilbage. Med renter. Og renterne på disse sider er typisk højere end i banken. Låner man penge i banken til en bil, stiller man typisk denne som garanti. Kan man ikke betale pengene tilbage til banken igen, kan de være nødsaget til at tage bilen og sælge den. På den måde får de deres penge igen. Men sådan fungerer det ikke ved kviklån. Og dette er en af grundene til, at renten er væsentligt højere via et kviklån. Gennemtænk derfor det hele inden du ansøger om et lån. Både ved kvik- og banklån. Læs mere her.

Spar penge når det er muligt

De fleste af os elsker at spare penge. Dog er alle ikke altid opmærksom på det. Heldigvis er der mange forskellige måder at spare på. Nogle holder øje med diverse tilbudsaviser fra Netto og lignende, mens andre køber julegaverne på Black Friday. Og disse to metoder er også ganske fornuftige. Hvordan man generelt sparer penge, kan være svært at sige. For vi har alle forskellige vaner. Men én ting er sikkert: det er en super god ide at holde øjnene åbne. Både efter tilbud, men også andre ting som højsæson for ferie eksempelvis. Hvis man vil holde budgettet så lavt som muligt, er det for eksempel ikke juli man skal rejse i. For her er det oftest dyrest. Både i forhold til flybiletter, men også biludlejning.

Det kan også være de små ting i hverdagen, man skal holde øje med. Priserne på visse ting falder og stiger flere gange om dagen. Eksempelvis brændstof. Kører man til og fra arbejde i egen bil, er det altid en god ide at holde øje med prisen på dette. Det er med at få nogle rutiner ind i hverdagen, der hjælper med at spotte de gode priser.

This div height required for enabling the sticky sidebar