Assistance til lederrekruttering

Hos Azets har de mange års erfaring i executive search, også kaldet lederrekruttering, inden for økonomi, regnskab, løn og HR. Så hvis din virksomhed mangler en CFO, økonomidirektør, lønchef eller HR-manager, så har Azets værktøjerne, erfaringen og netværket til at headhunte den rette medarbejder til at varetage den stilling. 

To nøgleord – tillid og kompetence

Når Azets bliver bedt om at finde den næste CFO, økonomidirektør eller andre lederstillinger, er det et ansvar som Azets tager meget seriøst og en opgave de er stolte af, at blive betroet til at finde. Men for at opnå det bedste resultat ved rekruttering af leder, kræver det både tillid og kompetence, og at Azets indgår et tæt samarbejde med sine kunder, så I i fællesskab får defineret den rette lederprofil til den stilling I søger i jeres virksomhed. Azets arbejde i lederrekruttering er baseret på flere års erfaring med executive search og en indgående forståelse af hver kundes virksomhed og unikke situation og behov. Kombinationen af de faktorer udgør evnen til at være pragmatisk ved hver lederrekruttering, så den helt rigtige leder lander i jeres virksomhed. Måden at finde frem til den helt rigtige lederrekruttering er opdelt i faser, der alle spiller en vigtig rolle i executive search. Læs om dem nedenfor. 

Nødvendige faser i lederrekruttering

I første omgang etablerer Azets en indgående forståelse af din virksomheds unikke situation og behov, hvorefter der foretages en grundig søgning og udvælgelse af kandidater. Ikke blot de oplagte kandidater, men fokusere på at finde de bedste kandidater. Hver kandidats egnethed screenes og vurderes, og der gennemføres interviews af relevante kandidater. 

Efterfølgende præsenterer Azets jer for en til tre kandidater, som de finder egnet i forhold til lederprofilen. Ydermere deltager Azets i jeres vurdering af kandidaterne og deltager også i interview sammen med jer, hvis der skulle være behov for dette. Slutteligt håndteres hele den administrative rekrutteringsproces af Azets.

Gode grunde til executive rekruttering

Overordnet set er det en fordelagtig idé, at benytte sig af executive search fra Azets, hvis I ønsker den helt rigtige profil. Ydermere også fordi fejlrekrutteringer er kostbare for jeres virksomhed, og det er altså ingen enkelt opgave at rekruttere medarbejdere – ikke desto mindre skal det faktisk helst gøres rigtigt og nøjagtigt i første omgang. Enhver virksomhed besidder sin egen unikke profil og kultur – det samme gør sig gældende for jeres virksomhed. Det er derfor altafgørende at foretage en grundig analyse internt i virksomheden, så I får tildelt den rigtige profil. Det er også vigtigt, ved rekruttering af ledere at kandidatens erfaring, kvalifikationer og personlighed går op i en højere enhed med jeres virksomhedskultur og forretningsstrategi. Derfor handler executive search, altså lederrekruttering i høj grad også om personlighedstest og kulturelt match som skal afdække den lederprofil i har ønsket, inden for faglige kompetencer og færdigheder. 

Fejl er dyre

Omkostningerne er store ved fejlrekruttering på lederniveau og derfor skal sådanne situationer helst undgås. På lederniveau kan det få vidtstrakte og længerevarende konsekvenser, da mange medarbejdere kan blive berørte af situationen. Dette kan eksempelvis føre til mistrivsel, øget sygefravær og udskiftning blandt medarbejdere, ringere kvalitet og utilfredse kunder samt nedsat produktivitet. 

This div height required for enabling the sticky sidebar